Tibi - jak na jeho přípravu

Autor: [přejato] <info(at)onelove.cz>, Téma: Nápoje, Zdroj: www.fisar. net/tibi, Vydáno dne: 05. 06. 2005

Postup přípravy výše jmenovaného nápoje....

   Proslulý vodní kefír byl zde již poměrně dlouho. Dnes je tento šumivý nápoj připravován v mnoha domácnostech světa. Recept pro výrobu Kefír d'acqua může se lišit mezi různými domácnostmi. Ačkoli tento osvěžující nápoj je obvykle kultivovaný s roztokem vody, citronu a 3 až 10% roztokem cukru, je zcela běžné přidat několik sušených plodů jako fíky, sušené švestky nebo meruňky. Někdo také přidává celý rozkrojený citron nebo vymačkanou citrónovou šťávu. To jen ukazuje jak mnohostranně je možné tento nápoj připravit. Tradiční vodní kefír je kultivovaný z průsvitných kefírového zrn, která jsou matná s pevnou strukturou v porovnání s tradičním mléčným kefírovým zrnem z Kavkazu. V závislosti na typu a množstvích přidaného cukru není neobvyklé když nápoj obsahuje 2 - 3 % alkoholu po 48 hodinách kvašení.

Přísady a nástroje

Postup


Stejný postup opakuje pro přípravu dalších dávek