Čaje, byliny a jiné >> Potraviny >> Řasa Wakame

Řasa Wakame

Vydáno dne 18. 09. 2005 (4821 přečtení)
Její latinský název zní " Undaria pinnatifida"

   Wakame je dlouhá řasa s temně zelenými listy rostoucí nepatrně hlouběji než hiziki v okolí japonského ostrova Hokkaidó. Daří se jí v chladné vodě silného oceánského proudění. Sklízí se od února do června pomocí dlouhých háků. Na pobřeží jsou namáčeny do vařící vody, pak do čerstvé studené vody a nakonec na šňůrách sušeny.

   Wakame je nepostradatelnou součástí japonských diet, v japonské lidové medicíně se používá na čištění krve a posílení krevního oběhu. Miso polévka s wakame se po generace používá pro ženy na zotavení po porodu. Wakame je velmi blízká řase kombu, v některých receptech může řasu kombu nahradit. Stejně jako kombu zabraňuje šedivění vlasů. Eventuálně pomůže, aby prošedivělé vlasy ztmavly. Wakame dodává tělu pružnost. U nás v obchodech se zdravou výživou lze koupit i instantní wakame, která je velmi jednoduchá na přípravu. Jednu lžičku instantní wakame dáme na jednu porci miso polévky, nemusíme už vařit. Pro použití do salátů namočíme řasu na 5 min. do vody.

  Související články:


[Aktuální známka: 5,00 / Hodnoceno: 1x ]



Autor: [přejato] | Vytisknout článek | Zdroj: www.studioslunce.cz



Vyhledávání na webu

rozšířené hledání
 

  Čtenáři


Jméno:

Heslo:




Registrace | Info
Zapomenuté heslo

  Podporujeme




Náhodný odkaz
na partnera