Čaje, byliny a jiné >> Potraviny >> Recepty - Jamajské kokosové bonbóny

Recepty - Jamajské kokosové bonbóny

Vydáno dne 05. 12. 2005 (5818 přečtení)
  Druhý z řady jamajských receptů přeložených pro vaši inspiraci

Ingredience:
  • 1 střední vyschlý kokos (opravdu nutně musí být vyschlý)
  • 5 polévkových lžic mletého nebo drceného koření
  • 3 šálky hnědého cukru.
  • 1 šálek vody

    Příprava:
  • Použijte ostrý nůž a vykrojte vnitřek kokosu a opláchněte jej
  • Vykrojený obsah kokosu rozkrájejte na čtverečky cca 1x1cm
  • Smíchejte čtverečky kokosu s kořením
  • Vložte do hlubokého hrnce spolu s cukrem a vodou
  • Zvyšte teplotu a uvařte směs
  • Vařte do doby než se vypaří všechna voda a cukr nezkaramelizuje.
  • Připravte si pečící papír na rovný povrch (kuchyňská linka) pozn.: na Jamajce se používají banánové listy místo pečícího papíru
  • Promíchejte směs v hrnci velkou lžící aby se nepřilepila na dno.
  • Lžící vytvořte na pečícím papíru cca 1-2cm velké kousky z vytvořené směsi ( každý kousek musí být před zchlazením zabalen do samostatné části pečícího papíru a proto tyto kousky na peč.papír tak aby mezi nimi byla dost velká mezera abyste je mohli zabalit.  TIP na směs koření: 3 díly mleté skořice, 2 díly mletého vanilkového lusku, 1 díl mletého nového koření, 1 díl mletého hřebíčku a 1 díl mletého sušeného zázvoru. Nádherná vůně i chuť
    Jezte bonbóny studené a ztvrdlé.

  Související články:


[Aktuální známka: 3,00 / Hodnoceno: 2x ]



Autor: mr3ska | Vytisknout článek | Zdroj: www.jamaicans.com



Vyhledávání na webu

rozšířené hledání
 

  Podporujeme




Náhodný odkaz
na partnera